Om meg Kontakt Tumblr Bloglovin Legg til som venn

Press og selvbilde

Press er noe som vi blir utsatt til daglig. Uansett om det bare er at vi skal gå til butikken, dra på shopping med venner, Kino og ja dere skjønner. Press er noe som blir lagt på oss uten at vi tenker over det. Hvorfor det? Jo, fordi at vi nå til dags får så mye press på oss at det noen ganger blir helt normalt og en del av hverdagen vår. Presset kan være fra skole, hjemme, venner, kjæreste, selvbildet om en selv, skole og karakterer. Det som vi jenter blir mest utsatt nå for tiden er dessverre presset på utseendet. I begynnelsen så strider man imot og tenker at man er den man er og man skal ikke forandre seg bare på grunn av de rundt og man skal ikke følge presset, men etter en liten stund går presset under huden og hele veien til hjernen. Dessverre så påvirker det hvordan vi ser på oss selv, og som oftest er '' ikke bra nok''. Hvorfor skal vi føle det på den måten? Hvorfor skal våre følelser, tanker og meninger bli forandret og utsatt etter hvordan gutter og de rundt oss ser på oss og hvordan vi jenter blir fremstilt. 

Det ytre er det som telles. Det er noe av det jeg hører hver dag. Hva skjedde med det indre? Hvorfor skal det ytre telles så mye? Det burde vel være det indre, men ja hvis en person med et utrolig bra utseendet kan forandret synet til hvordan du ser på en person, men som oftest ikke og det varierer fra person til person. Jeg er en av de som ser veldig mye på det indre, men jeg må virkelig være ærlig at når jeg ser folk på gaten så ser jeg ikke på det indre, men på det ytre. For det er jo det som er det første du ser ved en person, men når jeg skal bli godt kjent med en person så er det jo så klart det indre som telles. Det ytre er bare bonus. 

Uten å ha tenkt så mye på det, har selvbildet på meg selv synket veldig mye. Tanken på at jeg ikke er bra nok, jeg er ikke pen nok, ikke morsom nok, ikke smart nok, ikke tynn nok og flere av de tankene som surrer rundt i hodet mitt daglig. Hva skjedde med den tanken da man var mindre. Man brydde seg ikke om hvordan man så ut på håret, om man hadde noe sminke eller ikke, om den man var med var pen/søt eller ikke. Den tanken forandret seg underveis med alderen, men hvis man graver dypt inne i seg selv så finner man den.

Her var det bare veldig mange tanker som samlet seg opp til en boble og som jeg trengte å få ut. Mange av dere er nok ikke enige av det jeg har skrevet over her, mens noen er det. Sånn er livet. Vi alle er forskjellige og sånn er det. Det er det som gjør verden til et så fantastisk og vidunderlig sted. Man vet aldri hvem man kommer til å møte på og hvordan personligheten til den personen er. Hva tankene som surrer rundt i hodene til folk er og hva som er meningene, noe som gjør at vi kan lære bedre å kjenne. Og når jeg tenker meg om så har jeg forandret på temaet underveis, whooopsi! Men for å avrunde. Jeg vet at det ikke er akkurat det enkleste å kunne se på seg selv og si at man er fornøyd med det og det ved seg selv. Det kan jeg love deg. Jeg føler for å gråte eller jeg føler at jeg lyver for meg selv bare jeg ser meg i speilet og sier en positiv ting om meg selv. Ja, jeg har en selvtillit som er lavere enn 5%. Men å få alt det presset som vi jenter får til dags både hjemme, på gaten, venner skole and so on gjør det ikke bedre. Så prøv å ikke være redde for å si hva dere mener og si noen av de tingene som bare popper ut av hjernen deres (men bare hvis det er noe som kan dele glede med folk rundt deg) og vær den du har lyst til å være. Prøv en dag. En dag hvor du kan være sminke-fri, en dag hvor du ikke trenger å tenke på hvordan du ser ut. jeg tror virkelig at du det kan hjelpe litt, men jeg vet ikke. Og hvis det hjelper dra på ferie med dine venner, nyt livet. Vi har bare ett liv så hvorfor skal vi kaste det bort på å gjøre oss selv slik som folk mener og synes at vi skal være. NYT LIVET FULLT UT! YOU DESERVE IT! Er du enig med meg? I såfall hvorfor? Noen tanker du har lyst til å dele?

4 kommentarer

Lene Nilsen

Dato: 25.04.2012 Klokken: 18:07

er helt enig med det du sier det! å du er kjempe flink til å skrive!:)

Sunniva

Dato: 25.04.2012 Klokken: 18:38

Helt enig! Altså jeg tror INGEN kan bli 100% fornøyd med seg selv uansett.. Man får bare være glad for den man er og leve med det:) Er hvertfall min mening;)

Helene Magnussen

Dato: 25.04.2012 Klokken: 19:25

bra skrevet :D

♥ Maja

Dato: 25.04.2012 Klokken: 22:52

utrolig bra innlegg! veldig enig med deg. synd du har fått dårlig selvbilde, men etter min erfaring så er det noe som både kommer og forsvinner med alderen :)

Skriv en ny kommentar
Follow on Bloglovin


  • hits